Istenek és istennők hazája

2018.02.12. 09:38
KÖZLEMÉNY - 2018. február 12. (hétfő)
Művészeti pályázat a Floraliához.  
 
 
 
Istenek és istennők hazája - Az ókori Római Birodalom vallása címmel hirdet művészeti pályázatot a Szent István Király Múzeum a Floralia tavaszköszöntő ünnephez kapcsolódóan.  Diákok és felnőtt alkotók is jelentkezhetnek a római mitológia ismert vagy kevésbé ismert alakjainak a megformálására egy-egy pályaművel, egészen április 15-ig.


Felső tagozatos, középiskolás és felnőtt alkotóknak hirdet művészeti pályázatot a Szent István Király Múzeum. A Floralia tavaszköszöntő ünnep április végén lesz Gorsiumban – ehhez kapcsolódóan „Istenek és istennők hazája - Az ókori Római Birodalom vallása” témában lehet ceruzát, ecsetet ragadni a római mitológia alakjainak a bemutatására. Az ókorban istenek formájában alakot öltött harc, egyetértés, hűség ábrázolása mellett elgondolkodhatunk, hogy nézhetett ki Hygieia, az egészség és tisztaság istennője, Auster, az esőt hozó viharos szél megtestesülése; vagy akár azon, milyen lenne, ha egy isten a mi korunkba csöppenne. A legjobban sikerült munkákat a rendezvényen fogják kiállítani.

A pályázati munkák leadási határideje április 15-e. Mindenki egy, legfeljebb 100 cm x 70 cm-es  pályaművet adhat le. Jelentkezni a bencze.orsolya@szikm.hu email címen lehet a ’Floralia 2018’ tárgymegjelöléssel és az alkotó nevével. Az e-mail szövegében fel kell tüntetni a kategóriát és a mű tervezett méretét, diákoknál az iskola és az osztály megnevezését is kérik a szervezők. Magukat az alkotásokat a Szent István Király Múzeum Rendház kiállítóhelyén személyesen vagy postai úton várják. 

A zsűrizés eredményét április 20-án teszik közzé a múzeum weboldalán és közösségi oldalán.

A kiírásról további részletek a https://szikm.hu/esemenyek/muveszeti_palyazat_floralia_alkalmabol-344 oldalon olvashatók.

                   

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.