Folytatódnak a Múzeum ingyenes tárlatvezetései

2018.02.12. 12:11
KÖZLEMÉNY - 2018. február 12. (hétfő)
A Schaár Erzsébet- és a Párkányi Raab Péter-kiállításra invitálnak.  
 
 
 
 
Folytatódnak a Szent István Király Múzeum ingyenes tárlatvezetései. Csütörtökön délután a Schaár Erzsébet-kiállításon Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek, a kiállítás rendezői várják a látogatókat a Deák Képtárban. A Csók István Képtárba szombatra invitálják az érdeklődőket: Párkányi Raab Péter, a kiállító szobrászművész és Tóth Norbert kurátor mutatják be az alkotásokat.


Február 15-én, csütörtökön 17 órától a Schaár Erzsébet-kiállításban tartanak tárlatvezetést Izinger Katalin és Szűcs Erzsébet művészettörténészek, a kiállítás rendezői. A 110 éve született szobrászművész egész életpályáját felölelő Művek az emeletről című válogatása különleges szépségű és megoldású alkotásokat kínál: a félszáz mű között az ólom, a fa, a bronz, az üveg és a műanyag egyaránt megtalálható a 10 cm-es műalkotástól a kiállítóterem-méretű munkák között. A Deák Gyűjteménybe látogatókat csütörtökön a szervezők rossz idő esetén forró teával várják.

Folytatódnak a tárlatvezetések a HANYATtLÓ – SZÁRNYALÓ című kiállításban is: február 17-én, szombaton 17 órakor a Csók István Képtárban Párkányi Raab Péter szobrászművész és Tóth Norbert, a kiállítás kurátora tolmácsolásában ismerkedhetnek meg az érdeklődők a kiállítás anyagával és magával a művésszel. 16 szobrot, 12 grafikát, a szobrászati munkákhoz készült virtuóz ceruzarajzot és 22 nagyméretű fotót láthatunk a képtár kiállításán.

A tárlatvezetések ingyenesek, minden művészetbarátot szeretettel várnak!

 

 
                      

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.