„Szerelmek itthon és a nagyvilágban”

2018.02.13. 14:04
KÖZLEMÉNY - 2018. február 13. (kedd)
Belvárosi sétára hív a Tourinform.  
 
 
 
 
Romantikázós sétára invitál a Tourinform: holnap este „Szerelmek itthon és a nagyvilágban” belvárosi program indul a Valentin-nap jegyében. A téma természetesen a szerelem lesz – az érdeklődők romantikus helyekről, gyönyörű fehérvári lányokról és lányszöktetésről hallhatnak. A résztvevők egy esküvői szalonba is ellátogathatnak, ahol a menyasszonyi ruhák történetei és a hozzájuk fűződő kuriózumok állnak majd a középpontban.


A Tourinform idegenvezetői Valentin-napi tematikus sétára invitálnak február 14-én, szerdán 18 órától.  

A Fehérvári Ajándékbolt és Jegyiroda elől induló program résztvevői megtudhatják, melyik romantikus helyen vallottak szerelmet városunk hírességei, kit ihlettek meg a fehérvári lányok, olyannyira, hogy a szerelem híre New Yorkig szállt, kiknek a szerelméhez kapcsolódik az első magyarországi tűzijáték, melyre Fehérváron került sor, és hogy kit szöktetett meg Rigó Jancsi, a Magyar Király Kávéház cigányprímása. A séta során nemcsak a város híres szerelmeseiről lesz szó: a La Tulipe Blanche esküvői szalonban ruhatörténeti érdekességeket is elmondanak, és kiderül, milyenek is voltak annak a menyasszonyi ruhának a titkos vázlatai, amelyek Henry herceg jegyesének készültek.  

A részvételi díj 800 forint, a szervezők ajánlják az előzetes regisztrációt, amire az Oskola utca 2-4. alatt, vagy a 22/537-261-es telefonszámon és a szekesfehervar@tourinform.hu e-mail címen van mód.

 
Szöveg: Fraller Ildikó


 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.