„Változtasd jobbá a világot, jó szövetségben”

2018.03.12. 10:17
KÖZLEMÉNY - 2018. március 12. (hétfő)
Lengyel irodalmi délután lesz holnap a Városházán. Galéria 
 
 
 
 
„Változtasd jobbá a világot, jó szövetségben” – ezzel a mottóval hívja az érdeklődőket, a lengyel-magyar barátságot fontosnak érzőket irodalmi délutánra a Vörösmarty Társaság. Kedden 16 órakor a Városháza Dísztermében kezdődik a rendezvény: írókkal, költőkkel, irodalomszervezőkkel és műfordítókkal találkozhat a közönség.


Az irodalomkedvelőket, a lengyel-magyar barátságot fontosnak érzőket szólítja meg a Vörösmarty Társaság: lengyel irodalmi délutánt szerveznek a „Változtasd jobbá a világot, jó szövetségben” mottóval.

A rendezvényen előadóként részt vesz Jerzy Snopek író, költő, Lengyelország magyarországi  nagykövete, Janusz Wójcik (Brzeg) költő, szerkesztő, irodalomszervező, Konrad Sutarski lengyel-magyar költő, műfordító, Cséby Géza költő, műfordító, polonista és Andrzej Straszewski, a Székesfehérvári Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az irodalmi programon többek között A fény kertésze, az Alvó lovagok – Lengyel regék és mondák, Az én Katynom és a Könnyek íze című kötetekről is szó lesz. A rendezvény házigazdája Bobory Zoltán költő, verssel közreműködik P. Maklári Éva, valamint a Vox Mirabilis kamarakórus is fellép.

A rendezvény március 13-án, kedden 16 órakor kezdődik a Városháza Dísztermében, mindenkit szeretettel várnak!


Szöveg: Fraller Ildikó
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.