Forradalmi és színházi kalandozások Székesfehérvár utcáin

2018.03.13. 08:35
KÖZLEMÉNY - 2018. március 13. (kedd) 
Vezetett séta indul pénteken és szombaton.  
 
 
 
 
A nemzeti ünnephez kapcsolódva két alkalommal is szervez vezetett sétát a héten a Tourinform Iroda. Pénteken a márciusi ifjak nyomába eredhetünk, míg szombaton Székesfehérvár reformkori színházi életébe nyerhetünk bepillantást.

Március 16-án, pénteken 14.00 órakor az Országalmától indul a „Kalandozás a márciusi ifjak nyomában” című séta. A résztvevők megismerkednek a reformkori Székesfehérvár szellemiségével, városképével, valamint a ’48-as márciusi forradalom helyi eseményeivel. Felkeresik a forradalmi események helyszíneit, és megemlékeznek a szabadságharc meghatározó alakjairól. A részvétel ingyenes, regisztrálni a Tourinform Irodában lehet.

Március 17-én, szombaton 14.00 órától a Fehérvári Ajándékbolttól indulva vehetünk részt a „Színháztól színházig” című reformkori sétán. Megtudhatjuk, hol kezdődött a magyar nyelvű színjátszás Székesfehérváron, hány híres színész kezdte itt pályáját, melyik színésznő kedvence volt az Árpád fürdő, és azt is, hogy ki mondta el Jókai Mór köszöntőjét a Vörösmarty Színház avatásán. Az érdekességekben bővelkedő program végén a Vörösmarty Színház kávézójában Damniczki Balázs cukrászmester Vörösmarty tortáját is megkóstolják az érdeklődők. A részvételi díj 1000 forint, regisztrálásra ez esetben is a Tourinform Irodában van lehetőség. 

–     Vége –

Szöveg: Havasi Tímea

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.