Holokauszt vagonkiállítás érkezik Székesfehérvárra

2018.03.13. 11:54
KÖZLEMÉNY - 2018. március 13. (kedd)
A különleges tárlat március 25-ig látogatható a vasúton. Galéria 
 
 
 
 
Jövő hétfőn a székesfehérvári vasútállomásra érkezik az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása. A tárlat a holokausztról szól, és képek, videók, hanganyagok segítségével idézi fel elsősorban a Magyarországon zajlott eseményeket, egy olyan korabeli vagonban, amihez hasonlóval deportálták a zsidókat. A különleges tárlatot március 25-ig lehet megnézni.


Emlékezni és emlékeztetni mindannyiunk kötelessége – Hogy nagyapáink múltja ne válhasson unokáink jövőjévé!
Jövő hétfőn Székesfehérvárra érkezik az Élet Menete Alapítvány utazó vagonkiállítása. A tárlat a holokausztról szól, és elsősorban a Magyarországon zajlott eseményekre fókuszál: képekkel, videókkal, hanganyagok segítségével egy olyan korabeli vagonban berendezve, amihez hasonlóval deportálták a zsidókat. A kiállítás a vasútállomás egyik külső, Mártírok útja felőli vágányán kap helyet.

Az alapítvány célja többek között, hogy a fiatal korosztály is hiteles képet kapjon a vészkorszak pusztításairól. A már több mint száz Kárpát-medencei városban járt kiállításon a dokumentumok mellett a látogató túlélők összegzései is elolvashatók a vagon falán, a kiállított személyes emlékek és az embermentők történetei pedig a „Mit tehetek én, hogy ilyen még egyszer ne ismétlődhessen meg?” kérdésre irányítják a figyelmet.

Március 19-én 11 órakor a különleges tárlat megnyitóján dr. Cser-Palkovics András polgármester és Gordon Gábor kuratóriumi elnök köszöntő beszédét követően Forgács János túlélő visszaemlékezését hallhatják a megjelentek.

A kiállítás térítésmentesen megtekinthető március 25-ig, minden hétköznap 8-17 óra, hétvégén pedig 9-16 óra között. A csoportok Kapin Kingánál a 30/215-4489-es telefonszámon jelentkezhetnek be.

 

                                      

Szöveg: Fraller Ildikó

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.