Shakespeare: A vihar

2018.03.14. 10:29
KÖZLEMÉNY - 2018. március 14. (szerda)
Jövő szombaton lesz a Prospero Színkör új bemutatója.  
 
 
 
Jövő szombaton lesz a Prospero Színkör legújabb bemutatója: Shakespeare A vihar című darabját Micskó Zoltán rendezésében láthatja a közönség. A bemutató előzetes regisztrációval látogatható A Szabadművelődés Házában.


A Prospero Színkör új bemutatója március 24-én, szombaton 19 órakor kezdődik A Szabadművelődés Házában. Shakespeare A vihar című drámáját Micskó Zoltán rendezésében Alföldi Áron, Bognár Beatrix, Czeller Péter, Csille Ildikó, Nagy Szabolcs és Piber Patrícia játsszák.

 
Milánó száműzött, tudós hercegéről, Mirandáról, a lányáról és a mágiával elért hajótörésről (vihar!) szóló előadásról a Prospero Színkör meghívójában ez olvasható: „Shakespeare egyik utolsó darabja nem csak cselszövésről, szeretetről és gyűlöletről, bosszúról és megbocsátásról mesél, de a játékról és a színházról is szól - és mielőtt hazatérünk, ahogy cserélgetjük a szerepeinket, talán elérhetjük, hogy színjátékunk szigete valódibb és tágasabb legyen, mint a megszokott életünk és a tengeren túli nagyvilág.”

A bemutató előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött: a prosperoszk@gmail.com email-címen kell jelentkezni.

 
 
 
Szöveg: Fraller Ildikó
 
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2018 December
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
25
26
27
28
29
30
31
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.