Könyvalkotók, mesehősök, kortárs költők, új kötetek

2018.05.16. 11:05
KÖZLEMÉNY - 2018. május 16. (szerda)
Fehérvári Könyvnapok 2018 
 
 
 
 
 
 
Idén Fehérvári Könyvnapokkal bővült a Kortárs Művészeti Fesztivál  programkínálata. Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, irodalmi estek és koncertek, gyerekprogramok várják az érdeklődőket a Zichy ligetben, míg a Vörösmarty Teremben a Vörösmarty Társaság tagjainak legújabb könyveit mutatják be. Az érdeklődők László Zsolt, Bobory Zoltán, Saitos Lajos és Borbély László köteteit ismerhetik meg a dedikálással egybekötött könyvbemutatókon.

A 19. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében rendezik meg a Fehérvári Könyvnapokat május 17-18-án, csütörtökön és pénteken. Csütörtökön a legkisebbekre számítanak: a Csipeszeld ki a kedvenc mesehősödet! akcióban óvodásokat kértek a szervezők, rajzolják meg, vágják ki kedvencük alakját és hozzák el a Zichy ligetbe, ahol kifüggeszthetik őket. Délután az egykori rádiós, ma gyerekkönyv-szerző Balázsy Panna lesz a vendég a színpadon, akivel Benkő Andrea beszélget, ezután a Bob és Bobék Orchestra Petőfi és Arany műveiből készült, korántsem szokványos előadását láthatják-hallhatják az érdeklődők.

Pénteken az Alkoss könyvet! programra hívják a gyerekeket a Játszótárs Játékkészítő Műhely tagjai és a Csodaceruza irodalmi és művészeti magazin szerkesztői: óriáskönyv és képregény készül majd a projekt keretében. A Zichy ligeti színpadon a kortárs magyar költészet egyik legfontosabb alkotójával, Kemény Istvánnal beszélget legújabb, Nílus című verseskötetéről Gábor Gina újságíró.

A Vörösmarty Teremben a Vörösmarty Társaság tagjainak legújabb könyveit mutatják be. Május 17-én, csütörtökön 17.00 órakor Bobory Zoltán Ima-Vers-Könyv című könyvét a szerzővel közösen P. Maklári Éva mutatja be. 18.30 órakor a Társaság vendége lesz Borbély László író és Dóka Andrea színművész. Bobory Zoltán házigazda vezetésével Borbély László két új könyvéről (Feszület a ring fölött – Finita la commedia) beszélgetnek majd.

Május 18-án, pénteken 17.00 órakor Saitos Lajos Legszebb verseim című új könyvét Balázs F. Attila (Felvidék) mutatja be. 18.30 órakor László Zsolt Hajnal a mélyben című könyvéről a szerzővel Lukácsy József beszélget.

A Fehérvári Könyvnapok eseményeire mindenkit szeretettel várnak!

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Január
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
27
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.