In memoriam Kozma Ágnes

2018.06.12. 14:05
KÖZLEMÉNY - 2018. június 12. (kedd) 
A város és a Vörösmarty Rádió saját halottjának tekinti.  
 
 
 
 
 
 
Szomorú és váratlan történésről értesült Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata. Elhunyt Kozma Ágnes Penna Regia-díjas újságíró, a Vörösmarty Rádió és a Fehérvár Médiacentrum korábbi munkatársa.

Kozma Ágnes szerkesztő-riporter, műsorvezető 1968. április 14-én született az erdélyi Marosvásárhelyen. A kultúra iránti rajongását családjától örökölte, édesanyja, Jászberényi Emese, a Marosvásárhelyi Rádió szerkesztője, míg édesapja, Kozma Mátyás orgonaművész-zeneszerző, nagyapja, Kozma Géza zeneszerző volt.

Kozma Ágnes gyermekorvosnak vagy biológia szakos pedagógusnak készült, ám mégis az újságírói pálya lett választott és rajongásig szeretett hivatása. Székesfehérvárra érkezését követően nem sokkal mikrofon mögé ülhetett a Vörösmarty Rádióban, ahol minden nap új feladatot, új kihívást jelentett számára. Kíváncsi és roppant érdeklődő típus volt, megnyerte és megnyitotta interjúalanyait, szerette az intelligens és kiművelt embereket. Műsorait nagy igényességgel készítette, „Esti beszélgetései” során olyan interjúalanyokat ismertetett meg, akiknek életpályája, tevékenysége, személyisége tanulságként, mintaként szolgált a hallgatóság számára. A rádiózás mellett otthonosan mozgott a televíziózás műfajában is és írásait, interjúit az utolsó napokig olvashattuk Székesfehérvár honlapján.

Pályája során elnyerte Fejér megye sajtódíját, a Fejér Megyei Príma különdíjat, a Fejér megye Gazdaságáért Sajtódíjat, 2015-ben pedig Székesfehérvár Önkormányzata neki adományozta a város sajtódíját, a Penna Regia-díjat.

Kozma Ágnest Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Vörösmarty Rádió saját halottjának tekinti.


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.