Pénteken kezdődik az Emlékparki Nyár a KEMPP-ben

2018.06.13. 14:40
KÖZLEMÉNY - 2018. június 13. (szerda) 
Rajzkiállítás és hazafias előadás lesz a programban.   Galéria        
 
 
 
 
 
Pénteken este kezdődik a VI. Emlékparki Nyár programsorozata a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. A nyitó kiállításon az érdeklődők válogatást láthatnak az idei Kárpát-medencei gyermekrajzpályázat alkotásaiból, majd a Kákics együttes előadása idézi meg az 1848-as forradalmat és az I. világháborút.

Június 15-e és augusztus 3-a között rendezik meg a VI. Emlékparki Nyár kulturális programsorozatot a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhelyen. Időszaki képzőművészeti kiállításokkal, katonazenekarok előadásaival és könnyed nyár esti koncertekkel szórakoztatják a vendégeket.

A nyitó program június 15-én, pénteken 18.00 órakor egy kiállítással kezdődik, melyen válogatást tekinthetünk meg a "Huszárgyerek, huszárgyerek…" című, Kárpát-medencei rajzpályázatra készített alkotásokból. 19.00 órakor a Kákics zenekar "El kell menni katonának..." című műsora következik,  melyben népzenével és korabeli írásokkal idézik fel az 1848-49-es szabadságharc és a Nagy Háború magyar katonáinak hőstetteit.

A belépés ingyenes, szeretettel várnak minden érdeklődőt a KEMPP-be!


A kapcsolódó plakátok  letölthetőek a Galériából.


 

 

Szöveg: Havasi Tímea


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.