A kiváló In Medias Brass kvintett koncertezik Székesfehérváron

2018.07.10. 10:00
KÖZLEMÉNY - 2018. július 10. (kedd)
Barokk körbetekintés a Ciszterci templomban.  
 
 
 
 
Csütörtökön folytatódik a Harmonia Albensis sorozata: a műsorban a német, olasz és francia barokk zene reprezentatív darabjai csendülnek fel, ezúttal a Ciszterci templomban. Az este előadói a kora reneszánsztól a jazzig minden stílusban otthonos In Medias Brass rézfúvós kvintett kiváló muzsikusai lesznek.


A Harmonia Albensis templomi koncertsorozat július 12-én, csütörtökön 19.30 órakor folytatódik a Ciszterci templomban.

A második este műsorában a német, olasz és francia barokk zenéből ad ízelítőt a több nemzetközi versenyen győztes, a kora reneszánsztól a jazzig minden stílusban otthonos In Medias Brass rézfúvós kvintett. A nagymesterek – Bach, Telemann, Corelli, Vivaldi – reprezentatív dallamait ezúttal nem eredeti hangszerelésükben élvezhetjük, és felcsendül a francia Boismortier kvintettje is. 

A rendezvényről további részletek a http://teleelettel.hu/esemeny/6707/harmonia_albensis_2018 oldalon olvashatók. Jegyek (2200 forint) online a www.arso.hu  oldalon, valamint a Vörösmarty Színházban és a Fehérvári Jegyirodában is kaphatók.

Szöveg: Fraller Ildikó


 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.