Geszti Sára jótékonysági koncert

2018.07.10. 15:48
KÖZLEMÉNY - Székesfehérvár 2018. július 10. (kedd)
A lélekben ötvenszer több kitartás van, mint az izmokban 
 
 
 
Jótékonysági koncertet szervez a Geszti Sára Alapítványa a Canavan-betegekért július 15-én, vasárnap 14.00 órától az Öreghegyi Közösségi Házban.
 
A székesfehérvári, 4 éves Canavan-betegségben szenvedő Geszti Sára részére szervez jótékonysági koncertet a kislány nevét viselő Alapítvány. A Canavan-betegség egy olyan vele született gyógyíthatatlan betegség, melynek tünetei a gyermekek 3-6 hónapos korában jelentkeznek, tipikus jegyei a lassú fejlődés, a fej hanyatlása, késleltetett motoros reakciók, epilepsziás rohamok és a táplálkozási problémák. A kór a világon leggyakrabban előforduló örökletes agyi neurológiai rendellenesség.
A Sára nevével fémjelzett alapítvány célkitűzése, hogy jótékonysági gyűjtéseivel segítse a kórban szenvedő gyermekek családjait abban, hogy mindent meg tudjanak tenni a kicsik állapotromlásának lassításáért és életminőségük javításáért.
A vasárnap 14.00 órakor kezdődő koncerten fellép Szikra László, a Pitypang Zenekar, László Attila, Polgár Peti, Alexa Ákos, a Big Time Zenekar, a The Fals és az Ellenméreg Zenekar. A belépő gyermekeknek 500, felnőtteknek 1500 forint, melynek megvásárlásával a nézők támogatják az alapítvány munkáját.
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
   
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.