Helló nyár!

2018.08.09. 14:53
KÖZLEMÉNY - 2018. augusztus 9. (csütörtök)
Szakrális sétát szervez az Egyházmegyei Múzeum 
 
 
 
 
Tematikus sétára várja az érdeklődőket a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum. A közel kétórás városi túrákon Székesfehérvár szakrális és történelmi kincseivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők templomi freskók, köztéri szobrok, műemlékek történetén és kiállításokon keresztül. A sétákat minden alkalommal a Szent Gellért Söröző sörkülönlegességeinek kóstolója zárja.


A 2018-as esztendő Székesfehérváron a Barokk-emlékév jegyében telik. A város története szempontjából ez a megújulás korszaka, a város képe új stílusirányzatot követve gazdagodott mind festészeti, szobrászati és építészeti szempontból. Az egykori koronázóváros szakrális kincseit ismerhetik meg azok az érdeklődők, aki részt vesznek a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum tematikus sétáján.  A látogatók betekintést nyerhetnek a székesfehérvári barokk rendkívüli világába.

Az Egyházmegyei Múzeum elől indulva először Közép-Európa legszebbnek nyilvántartott sekrestyebútorzatát láthatják a Nagyboldogasszony-templomban. A sorban a következő helyszín a legelső székesfehérvári barokk templom, a Szent Imre tiszteletére szentelt ferences templom. A tematikus séta a Szemináriumi (volt sarus karmelita) templomban folytatódik, amelynek falait a korszak kiemelkedő osztrák mestere, Franz Anton Maulbertsch által készített freskók díszítik. A közel kétórás túra különleges sörkóstolóval zárul.

A szervezők azt kérik, hogy az idegenvezetésre legalább három nappal korábban jelentkezzenek Kis Emőke Hajnalka múzeumpedagógusnál a kis.emoke@szfvar.katolikus.hu  email-címen, vagy a 06 30 321 79 72 telefonszámon.

 További információk:
www.facebook.com/SZEMMuzeum 
www.szentgellerthotel.hu/index.php/hu/sor 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
30
31
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.