Döntőjéhez érkezik hétfőn az ARNYE újabb történelmi vetélkedője

2018.09.13. 12:35
KÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 13. (csütörtök) 
II. András uralkodása, Székesfehérvár története és a barokk év adják a témát.
 
 
 
 
Döntőjéhez érkezik az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület klubszervezetei számára meghirdetett újabb történelmi vetélkedő. Idén II. András uralkodása, Székesfehérvár története és a barokk év adják a témát. Jövő hétfőn hat csapat méri össze tudását a Hiemer-házban rendezett fináléban.

Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület hatodik alkalommal hirdette meg az Árpád-házhoz kapcsolódó történelmi vetélkedőjét a tagszervezetei számára. 2013-ban Szent István, 2014-ben Szent László, 2015-ben Könyves Kálmán, 2016-ban a Könyves Kálmántól III. Béláig tartó időszak, míg tavaly a lovagkirály, III. Béla adta a témát.  Ebben az évben II. András uralkodását dolgozzák fel, de készülnek Székesfehérvár történetéből, a város utcáinak fehérvári kötődésű névadóiból, illetve a 2018-as barokk évből is.

A vetélkedőre 22 csapat nevezett, közülük hat jutott tovább a döntőbe, amely szeptember 17-én, hétfőn 9.00 órakor kezdődik a Hiemer-házban. Lesz konkrét kérdésekből összeállított forduló, egy közös játék, egy kieséses és egy meglepetésjáték, továbbá csapatonként egy-egy kiselőadás.

A zsűriben dr. Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, Mózessy Gergely, a Székesfehérvári Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója és Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke foglal helyet, a döntőt Fejes Rudolf, az ARNYE titkára vezeti.

Az esemény nyilvános, szeretettel várnak minden érdeklődőt! 

–     Vége –

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.