A 30 éves Hitel folyóiratot ünnepeljük

2018.09.14. 09:45
KÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 14. (péntek)
Jubileumi est lesz kedden a Városházán. Galéria 
 
 
 
 
Jövő kedden este a 30 esztendős Hitel című folyóiratot ünneplik az irodalombarátok a Városházán. A lap alkotói, szerkesztői mellett a rendezvényen ott lesz Vakler Lajos szerkesztő-újságíró, aki az alapító Csoóri Sándorral készített interjút.


A 30 esztendős HITEL folyóiratot köszöntik a Városházán szeptember 18-án, kedden 17 órakor.

Csoóri Sándor vetette fel azt az ötletet 1982-ben, hogy a rendszer által perifériára szorított írók és költők egy új folyóirat lapjain kaphassanak publicitást: 22 fős társaság gyűlt össze Németh László özvegyének a lakásában, ahol Illyés Gyula részvételével – Széchenyi gondolatait emlegetve – elfogadták a Hitel címet.

A székesfehérvári rendezvényen részt vesznek Vakler Lajos televíziós újságíró-szerkesztő, a Csoóri Sándor-interjú készítője és a folyóirat alkotói: Papp Endre főszerkesztő, valamint Falusi Márton, Léka Géza, Mezei Emese, Nagy Gábor, Tevely Arató György szerkesztők. Közreműködnek a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai és Cserta Gábor, az est házigazdája Bobory Zoltán lesz. Az emlékest résztvevőit dr. Cser-Palkovics András polgármester köszönti.

További részletek a https://www.okkfehervar.hu/index.php?pg=media133758_hu oldalon olvashatók.

                                            

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.