Őszi találkozó az „Élővizek városában”

2018.09.14. 09:29
KÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 14. (péntek)
Még lehet jelentkezni a Nagycsaládosok Országos Egyesületének hétvégi tatai programjára
 
 
 
 
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete szeptember 15-én, szombaton az Öregvárban és környékén egész napos programokkal várja a tagokat és az érdeklődőket őszi találkozójára. A civil szervezet székesfehérvári csoportja saját maga is indít autóbuszt, amellyel kényelmesebben utazhatnak a gyermekekkel a családok. Vannak még kedvezményes, szabad helyek, amelyekre az érdeklődők telefonon jelentkezhetnek.


Az idei évben Tatán rendezi a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) őszi találkozóját. A megnyitó ünnepség után a Kuny Domokos Múzeumban, az Öregvárba várják a résztvevőket. A várudvarban a Celőke íjászcsapat tagjaival mindenki kipróbálhatja a nemes harcmodort. A vár lovagtermében kézműves foglalkozások, korhű ruhapróba, páncélsimogató is várja a gyerekeket. Lesz sárkányhajózás, séta a Fényes tanösvényen és városnézés kisvonattal.

A NOE székesfehérvári csoportja is indít autóbuszt, amelyre várják még a jelentkezőket. A tagcsaládoknak az útiköltség 3000 Ft/család, nem NOE tagcsaládnak 5000 Ft/család. Ebben az útiköltség mellett szendvicses úticsomag is van. Az érdeklődők a +36 70 501 6148-as telefonszámon jelentkezhetnek.

 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.