Több ütemben valósul meg a Vásárhelyi út felújítása

2018.09.14. 14:15
KÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 14. (péntek) 
Módosított műszaki tartalommal és kevesebb összegből, de jövőre elindul a kivitelezés.
 
 
 
A közgyűlés pénteki ülésén döntött arról, hogy több ütemre bontva valósítja meg a Vásárhelyi út felújítását. Az elkészült engedélyes tervek alapján a beruházás egymilliárd forintba kerülne, amihez csak közel 365 millió forint pályázati forrás biztosított – ezért döntött a több évre bontott, ütemezett felújítás mellett a város, ami saját forrásból valósul majd meg. Először a legrosszabb állapotú, a Rádió utca és a logisztikai központ iparvágánya közötti szakasz újulhat meg. A tervek szerint tavasszal már megkezdődhet a munka a területen.


Székesfehérvár Önkormányzata 364,7 millió forintos európai uniós támogatást nyert el a Vásárhelyi út Batthyány utca és a logisztikai központ kapuja közötti szakaszának teljes felújítására. A kevés lakóingatlannal határolt, de a Rádió és Vásárhelyi lakótelepen élők, valamint a Sóstói Ipari Parkba munkába járók által használt út nagy átmenő forgalommal terhelt. 

Az út- és járdafelújítást, kerékpár- és – ahol jelenleg nincs, ott – gyalogosjárda kialakítását, csapadékcsatorna-hálózatot, buszöblök és gyalogosátkelő-helyek kiépítését tartalmazó beruházásra a város elkészíttette a terveket és beszerezte a szükséges engedélyeket. Az előkészítés során sajnos kiderült, hogy az elvileg 100 %-os támogatásban részesített beruházás az uniós indikátorok miatt valóságban csak kevesebb, mint 40%.

A képviselőtestületnek arról kellett döntenie, hogy a város saját forrásból hozzátesz-e még több mint 700 millió forintot a pályázati forráshoz, vagy több ütemre bontva valósítja meg a nagyberuházást. A képviselőtestület 18 igen, 2 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett arról döntött, hogy felelős, a város egészének fejlődését szem előtt tartó döntéssel szakaszolva, több év alatt valósítja meg a fejlesztést. Ezzel a pályázati forrás felhasználásától eláll a város, de azt egy másik projekthez lehívhatja majd Székesfehérvár. 

A közgyűlés döntése értelmében elindul az előkészítés, és hamarosan kiírják a közbeszerzési eljárást a legrosszabb állapotú, a Rádió utca és a logisztikai terület iparvágánya közötti terület felújításához a kivitelező kiválasztására. Erre az éves városi költségvetésben 200 millió forint biztosított, a tervek szerint a területen tavasszal indulhat majd a beruházás.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.