Testvérvárosok Vására

2018.09.14. 12:35
KÖZLEMÉNY - 2018. szeptember 14. (péntek)
Schwäbisch Gmündben koncertezett a Szent György Kórus. Galéria
 
 
 
 
Schwäbisch Gmünd városa és a helyi testvérvárosok egyesülete közös szervezésében idén is szeretettel és barátsággal várta a Testvérvárosok Vására programjaira az érdeklődő közönséget, amelyen Székesfehérvár kulturális sokszínűségét a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Szent György Kórusa képviselte.

A vásáron visszatérő vendégként a székesfehérvári Húsfalók Boltja lelkes csapata kínálta a magyaros ízeket, de emellett idén magyar borokat is vásárolhattak az érdeklődők, Mór és Villány is bemutatkozott, a fehérvári kórus jóvoltából pedig népi motívumokkal díszített kerámiákat is vásárolhattak az érdeklődők.

Az elmúlt években a programon Székesfehérvár Önkormányzata és német testvérvárosunk együttműködése révén részt vett a Bakony népzenei együttes, az Ikarus néptánccsoport és a Jancsárkert termelői is.

Az idei vásári forgatagban Székesfehérvár mellett Faenza (Olaszország) és Antibes (Franciaország) testvérvárosok is megjelentek egy-egy standon. A Schwäbisch Gmündi Testvérvárosi Egyesület nagy hangsúlyt fektetett a testvérvárosi kapcsolatok bemutatására és a látogatók tájékoztatására.

A Szent György Kórus, Tóka Szabolcs orgonaművész vezetésével szeptember 7-9. között a vásári színpad fellépései mellett a német testvérváros szívében található, csodálatos gótikus Szent Kereszt Székesegyházban (Münster) is koncertezett.

A helyszínen készült fotók letölthetők a Galériából.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Április
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
30
     
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.