Virtuális találkozás a Balti-tenger lányával

2018.10.10. 10:25
KÖZLEMÉNY - 2018. október 10. (szerda)
Helsinki történelméről, építészetéről lesz előadás holnap este.  
 
 
 
 
Holnap este a Vörösmarty Könyvtár Olvasótermébe várják azokat, akik kíváncsiak a kontinens legészakibb fővárosának építészetére, történelmére és a független állam 100 évének sikereire. Helsinki címmel Koppányi Miklós építész, a Magyar-Finn Társaság kulturális alelnöke tart vetítéssel egybekötött ismeretterjesztő előadást.

Koppányi Miklós építész, a Magyar-Finn Társaság kulturális alelnöke hívja virtuális utazásra a skandináv országok iránt érdeklődőket. A szakember – aki finn nyelvtudásának köszönhetően sikeres kapcsolatokat épített ki az északi építészet terén – Helsinki címmel tart vetítéssel egybekötött előadást október 11-én, csütörtökön 18 órától a Vörösmarty Mihály Könyvtár Olvasótermében.

Bemutatja az ország függetlenséghez vezető útját, az autonóm Finnország 100 évének sikereit és Európa legészakibb fővárosát, Helsinkit, amit ’a Balti-tenger lányaként’ emlegetnek – mint a Finn-öböl partján fekvő, a modernséget és a természetet oly harmonikusan egyesítő, szelíd várost. 
                                                  

Szöveg: Fraller Ildikó

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Június
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
24
25
26
27
28
29
30
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.