A sport összeköt!

2018.11.08. 10:06
KÖZLEMÉNY - 2018. november 8. (csütörtök)
Jótékonysági futás lesz holnap délután a Bregyóban. Galéria 
 
 
 
A sport összeköt! – ezzel a szlogennek szervez hagyományteremtő jótékonysági futást holnap délután a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány a Bregyóban. Az őszi futással azt a Teljes Élet Szociális Alapítványt támogatják, amely több évtizede működtet Söréden tábort mozgás- és halmozottan sérült fiatalok számára. A kezdeményezéshez csatlakoznak a város sportegyesületei, és indulnak a sörédi gondozók, gondozottak is.


Hagyományteremtő jótékonysági futásra invitál november 9-én, pénteken 16.30 órakor a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia Alapítvány.

A sport összeköt!
szlogennel a Bregyó-közi Sportcentrumban hirdetett futással a Teljes Élet Szociális Alapítványt támogatják. 1984-ben indult az a kezdeményezés, hogy Söréden mozgás- és halmozottan sérült fiatalok táborozzanak, amíg a szüleik, családjaik kipihenhetik magukat. A kezdeti egy csoporthoz képest ma nyolc turnussal működik a tábor, és hetente 16-18 rászorulót fogadnak, akikkel 25 önkéntes segítő foglalkozik minden csoportban. Az Alapítvány által biztosított támogatás mellett minden évben több felajánlást kapnak a szervezők, a szabadidős programok, élelmiszerek és az önkéntes munka mellett.

A pénteki jótékonysági sportdélutánon a több száz gyerek és szülő futóhoz számos sportegyesület is csatlakozik, a mezőnyben futnak orvosok, valamint a sörédi gondozók és gondozottak közül is többen indulnak egy könnyített távon. A találkozót 16 órára hirdetik a LED óránál, ezt követően a résztvevők elhelyezhetik adományaikat a gyűjtődobozokban. A futás végén a fogyatékkal élők egy kis előadással kedveskednek a résztvevőknek. A kivilágított atlétikai pályán nagy élményt kínál a futás: a szervezők kérik, hogy aki teheti, jöjjön valamilyen világítós felsőben, öltözékben, a láthatóság és a buli kedvéért! A rendezvényt rossz idő esetén is megtartják. További információt kérni és jelentkezni Nagy Krisztinánál lehet a 20/978-0404-es telefonszámon.

A mezőnyt dr. Cser-Palkovics András polgármester, Dr. Csada Imre kuratóriumi elnök és Dávid Kornél elnök rajtoltatja el.

A rendezvény plakátja letölthető a Galériából!
 


                    

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.