16 egyéni, páros és csoportos táncos produkció

2018.11.08. 12:07
KÖZLEMÉNY - 2018. november 8. (csütörtök)
Fehérvár Táncosa-elődöntő vasárnap a Táncházban.  
 
 
 
 
Vasárnap délelőtt a Táncházban rendezik meg a Fehérvár Táncosa tehetségkutató verseny elődöntőjét. 16 egyéni, páros és csoportos produkció méretteti meg magát a szakmai zsűri és a közönség előtt, hogy egy lépéssel közelebb kerülhessenek a rangos cím eléréséhez.


A Fehérvár Táncosa tehetségkutató újabb állomásához érkezett: november 11-én, vasárnap 10 órától a döntőbe jutásért versengenek a fiatalok.

A rangos versenyre félszáz fehérvári és Fejér megyei fiatal táncos jelentkezett. A zsűri tagjai – Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Molnár Andrea táncművész, tánctanár és Tihanyi Ákos, a Madách Színház koreográfusa – az elküldött videók alapján választotta ki azokat, akik a felkészítő tábor után megmérettethetik magukat az elődöntőben.

Vasárnap 16 produkciót nézhet meg a közönség és zsűri. Bemutatkozik Jenei Márton, Kindl Gábor Dániel, Kis Eszter Anita, Mészáros Marcell, Rácz Kitti Katalin, Tokodi Blanka, a Fűri Bettina – Kolter Vivien, a Vincze Franciska – Tujner Anikó és a Gyarmati Dorina – Gede Ágnes párosok, valamint a Do Not Disturb Destiny, a Free Spirit Angels, a Megadance, a River, a Free Spirit Infinity és a Free Spirit Babes csapata.

A döntő december 9-én lesz a Vörösmarty Színházban. További részletek a http://www.fehervartancosa.hu/ oldalon olvashatók.                            

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

  

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Március
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
    
       
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.