Székesfehérvár is helyszín lesz az U21-es Eb-n

2018.12.03. 15:59
KÖZLEMÉNY - 2018. december 3. (hétfő) 
Döntött az UEFA: magyar-szlovén rendezés lesz 2021-ben.      
 
 
 
 
 
Mai ülésén úgy döntött az UEFA végrehajtó bizottsága, hogy Magyarország és Szlovénia rendezheti közösen a 2021-es U21-es Európa-bajnokságot. Székesfehérvár Közgyűlése korábban támogató nyilatkozatot hozott a témában, a város így most örömmel üdvözli a döntést és a megújult stadionban rendezendő mérkőzéseket.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján adta hírül, hogy az UEFA végrehajtó bizottsága hazánk Szlovéniával közös pályázatát támogatta, elnyerve a 2021-es U21-es Európa-bajnokság rendezési jogát. Igazi sportdiplomáciai sikerként tekint erre az MLSZ.

Örömmel értesült a hétfői döntésről Székesfehérvár is. A Közgyűlés korábban már tárgyalt a témáról és szándéknyilatkozatban erősítette meg, hogy szívesen csatlakozik a rendező városok közé, és otthont ad majd a megújult UEFA IV-es kategóriájú stadionban az Eb több mérkőzésének.

„Székesfehérvár adottságai, valamint az eddig itt megrendezett világversenyek szervezői tapasztalatai alapján is méltó és képes arra, hogy 2021-ben az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság egyik magyar rendező városa legyen. A megújult stadion, valamint a sportágban folyó komoly utánpótlás-nevelés miatt is büszkék vagyunk arra, ha a mérkőzéseknek otthont adó egyik város Székesfehérvár lehet. Ez a stadion újjáépítése nélkül nem lett volna lehetséges, a város így vált alkamassá arra, hogy ilyen világesemények házigazdája lehessen. Annak városmarketing értékével és a helyi gazdaságra gyakorolt kedvező hatásával együtt.” – fogalmazott az UEFA döntése kapcsán dr. Cser-Palkovics András polgármester.

A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, 12 csapat részvételével, a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban. A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán, korosztályos válogatottunk tehát nem vesz részt a jövő ősszel induló Eb-selejtező sorozatban, az Európa-bajnokságig kizárólag felkészülési mérkőzéseken lép pályára.

 


 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.