Kézműves remekek adventre

2018.12.04. 08:02
KÖZLEMÉNY - 2018. december 4. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
Több mint negyven alkotó száztíz munkájából nyílik kiállítás december 6-án, csütörtökön 17 órakor a Művészetek Házában. A Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága által szervezett hagyományos adventi tárlat 2019. január 5-ig látogatható.
A kézműves és iparművészeti alkotók munkáiból rendezett kiállítást 2000 óta szervezi meg a Művészetek Háza. Évek óta a kiállítást megelőző pályázat és zsűrizés meghirdetője a M-ART Egyesület, a kiállításon csak a zsűri által válogatott alkotások szerepelhetnek.
Az iparművészeti alkotások minősítőjét a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. által felkért szakemberek, a népi iparművészeti alkotások minősítését pedig a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályának szakértőit végezték. Mindkét esetben a zsűrizések után az alkotók szakmai konzultáció vehettek részt.
A térség népművészetéből keresztmetszetet adó kiállítást  december 6-án, csütörtökön 17 órakor Prof. Dr. Lukács László, DSc. néprajzkutató nyitja meg, közreműködik Vakler Anna népdalénekes. A megnyitó után 18 órától a Játszótárs Játékkészítő Műhely karácsonyfadísz-készítő programra várja az érdeklődőket. A január 5-ig látogatható kiállítás ideje alatt óvodai és iskolai csoportok számára bejelentkezés alapján karácsonyfa-díszítő foglalkozást tartanak.
 
 
 
További információ:
Gonda Emma
Fejér Megyei Művelődési Központ – Művészetek Háza
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1.
Telefon: +3630/204-6454
E-mail: emmagonda@fejermmk.hu
Honlap: www.fejermmk.hu
Facebook: www.facebook.com/fejermmk
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.