Fehérvár Táncosa: közeledik a döntő

2018.12.04. 11:24
KÖZLEMÉNY - 2018. december 4. (kedd) 
 
 
 
 
 
 
 
Már csak néhány nap a végső megmérettetésig: vasárnap eldől, ki viselheti két éven át a Fehérvár Táncosa rangos címet. A tíz döntős – négy szólótáncos, egy duó és öt csapat közül. A huszonnyolc ifjú táncos vasárnap utoljára teltház előtt, a Vörösmarty Színházban áll a zsűri elé. A látványos show-t vendégprodukciók is színesítik. Az ünnepi időszakban a Fehérvár Televízióban is látható lesz a műsor.
 
Finisébe érkezett a város hagyományteremtő szándékkal, első ízben megrendezett táncos tehetségkutatója, a Fehérvár Táncosa. A versenyre mintegy ötven fiatal jelentkezett, az ő beküldött videóik alapján válogatta ki a zsűri azt a 16 – szóló, duó és csoportos – produkciót, amely az augusztusi felkészítő tábor után novemberben az elődöntőben mérkőzött meg egymással. A versenyzők felkészülését mentorok – Barta Viktória, a Budapesti Operettszínház koreográfusa, Cristina Porres Mormeneo, a Székesfehérvári Balett Színház táncművésze, koreográfusa és Szóka Roland, a Kecskemét City Balett táncművésze – segítették.
A zsűri döntése nyomán az elődöntőből tíz produkció jutott a vasárnapi döntőbe: a Destiny, a Free Spirit Angels, a Free Spirit Babes, a Free Spirit Infinity, Jenei Márton, Kindl Gábor, a Megadance, Mészáros Marcell, Tátrai Réka, valamint a Tujner Anikó – Vincze Franciska duó versenyez majd a Fehérvár Táncosa címért a szakértő zsűri – Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, Bodor Johanna, a Budapesti Operettszínház balettigazgatója és Tihanyi Ákos koreográfus – előtt.
A versenyzők sűrű napokat élnek mostanság: a múlt héten a napi próbáik mellett az egyik támogató, az Xbody Stúdió Székesfehérvár által felajánlott, személyre szabott edzéseken vettek részt, vasárnap pedig a polgármesterrel töltöttek egy estét.
A „Döntősök vacsoráján” dr. Cser-Palkovics András megköszönte a zsűritagoknak és a mentoroknak, hogy közreműködnek a versenyben, és köszönetet mondott a Fehérvári Programszervező Kft. munkatársainak is azért a munkáért, amit hónapok óta a rendezvénybe fektettek. A fiataloknak eredményes versenyt kívánt, hangsúlyozva, hogy a város már most nagyon büszke minden versenyzőre. Arra is kitért, hogy a Fehérvár Táncosát elsősorban nem versenynek tekintik, inkább lehetőséget szeretnének adni a fiataloknak, hogy a tehetségüket nagy színpadon, profi körülmények között, szakmai segítséggel mutassák meg, és tovább tudjanak fejlődni.
A végső megmérettetés vasárnap 18 órakor kezdődik a Vörösmarty Színházban: a Szakál Attila rendező irányításával készülő látványos show-ban a táncosok mellett vendégként fellép a Vintage Dolls, Kaifis Zoé és Németh Patrícia, a tavalyi Fehérvár Hangja verseny döntősei, valamint a Székesfehérvári Balett Színház.
A döntőre hetekkel ezelőtt minden jegy elkelt – ez is jelzi, hogy a művészeti ág iránt óriási az érdeklődés a városban –, azonban a Fehérvár Televízió rögzíti és az ünnepi időszakban műsorra tűzi a programot.
 
További információk:

Sári Máté
Fehérvári Programszervező Kft.
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Művészetek Háza)
Telefon: +3670/682-0232
E-mail: sari.mate@fehervariprogram.hu
Honlap: www.fehervartancosa.hu
Facebook: www.facebook.com/fehervartancosa
 
 
 
 
Szöveg: Lőrincz Miklós (Fehérvári Programszervező Kft.)
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.