Decemberben is lesznek népi táncházas családi programok Fehérváron

2018.12.05. 11:06
KÖZLEMÉNY - 2018. december 5. (szerda) 
Most szombaton az albásokkal, jövő szombaton a Kákics együttessel mulathatunk.
 
 
 
 
 
Folytatódnak a táncházas programsorozatok decemberi szombatokon, Székesfehérváron. Az Alba Regia Táncegyesület 8-án a Táncházban, míg a Kákics táncegyüttes december 15-én a Felsővárosi Közösségi Házban tartja családi programját az ünnepek jegyében.

Az Alba Regia Táncegyesület Mikulás táncházat rendez december 8-án, szombaton 17.00 órától. Kézműves foglalkozással kezdenek Nemes Gabriella népi játszóház vezető irányításával, majd  18.00 órakor Mikulás-váró népi gyermekjátszó következik, 19.30 órától Chifor Lénárd András tanít magyarpalatkai táncokat, majd táncházi mulatság zárja a programot. Az esten a Galiba zenekar muzsikál.

A Kákics együttes családi programja december 15-én, szombaton 17 órakor indul a Felsővárosi Közösségi Házban. Ezúttal is Gáncs Katalin és Gula Miklós vezetik a gyerektáncházat, melyben a fő téma a karácsonyi ünnepkör és a betlehemezés. 18.00 órától Nedvig Bendegúz irányítja a felnőttek táncházát, melyben szintén lesz betlehemezés és daltanítás. A Kákics büfében lesz kalács, palacsinta, túrós rétes és zsíros kenyér, hogy senki se éhezzen vagy  szomjazzon.

 

–    Vége –

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.