Felvidéki gimnáziumot és kárpátaljai zarándokházat támogatnak idén

2018.12.05. 14:34
KÖZLEMÉNY - 2018. december 5. (szerda)
Pénteken lesz az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Est.
 
 
 
Neves művészek közreműködésével rendezik meg pénteken a 13. Ökumenikus Adventi Jótékonysági Estet: Kiss B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, Nyisztor Ilona Európai polgár-díjas és Magyar Művészetért-díjas csángómagyar népdalénekes,  Ninh Dyc Hoáng Long  operaénekes, a Virtuózok verseny korcsoportgyőztese is fellépnek a Szent István Művelődési Ház dísztermében. A bevételből a felvidéki Lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot és a kárpátaljai Beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházat támogatják. A programra több helyszínen is lehet támogatói jegyeket vásárolni, mindenkit szeretettel várnak!


A 13. alkalommal rendezik meg az Ökumenikus Adventi Jótékonysági Estet – december 7-én, pénteken 18 órakor a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház dísztermében várják a közönséget. A rendezvény bevételéből idén a Lévai Czeglédi Péter Református Gimnáziumot (Felvidék) és a Beregszászi Pásztor Ferenc Közösségi és Zarándokházat (Kárpátalja) támogatják.

A színpadon neves zenészek, népzenészek, operaénekesek, színművészek és énekművészek működnek közre: fellép  Kiss B. Atilla, Nyisztor Ilona,  Ninh Dyc Hoáng Long, valamint Szlama László, Enyedi Ágnes, Salamon Soma, Török Tilla és Berecz István. Támogatói jegyeket 2.000 forint értékben lehet vásárolni a helyszínen, a Fő utcai  Líra Vajda János Könyvesboltban, a Ciszterci Szent István Gimnáziumban, a Talentum Református Iskolában és a Református Lelkészi Hivatalban. 

A jótékonysági est előtt cipősdoboz-akciót szerveztek a Ciszterci Szent István Gimnáziumban és a Talentum Református Általános Iskolában, a Munkácsy Mihály Általános Iskola pedig tisztítószereket, tartós élelmiszereket ajánlott fel.  Az ajándékokkal Deák Lajosné önkormányzati képviselő és Nagy Zoltán Péter, a Fejér Megyei Hírlap főszerkesztője már elindult a moldvai csángómagyar Pusztinába, a Magyar Házba, hogy átadják az ott élő gyerekeknek és szüleiknek.


További részletek a http://szentistvanmuvelodesihaz.hu/adventi-jotekonysagi-est-december-7/l oldalon olvasható.Szöveg: Fraller Ildikó

 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.