Corelli, Händel és Bach művek csendülnek fel az Alba Regia Szimfonikus Zenekar karácsonyi koncertjén

2018.12.06. 10:17
KÖZLEMÉNY - 2018. december 6. (csütörtök) 
December 21-én a Szent Imre templomban lesz az ünnepi program.
 
 
 
 
 
Hamisítatlan karácsonyi muzsikával ajándékozza meg a közönséget december 21-i ünnepi koncertjén az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. Az esemény 19.30 órakor kezdődik a Szent Imre-templomban. Jegyek válthatóak a zenekar honlapján, a színházban és a Fehérvári Jegyirodában.

A fehérvári muzsikusok elsőként Arcangelo Corelli olasz barokk zeneszerző, hegedűművész Karácsonyi concerto grossoját játsszák. Ezt követi Händel: F-dúr orgonaversenye a Junior Prima-díjas és Fischer Annie-ösztöndíjas Tóka Ágoston orgonaművész előadásában. A koncertet Bach: Magnificat című csodálatos, igazi barokk stílusban írt kantátája zárja neves szólisták – Varga Viktória, Bakos Kornélia, Gradsach Zoltán – részvételével, közreműködik továbbá az Alba Regia Vegyeskar, a Primavera Kórus és a Vox Mirabilis Kamarakórus. Az est dirigense Dubóczky Gergely lesz.

A karácsonyi koncertre jegyek válthatóak 1.900 forintos áron a www.arso.hu oldalon, a Fehérvári Jegyirodában, illetve a Vörösmarty Színházban, a zenekar jegypénztárában.


További részletek olvashatóak a zenekar honlapján.

 

 

Szöveg:
Czirbus-Varga Andrea
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.