Vörösmarty Vacsora kulturális programmal, díjátadóval december 13-án a színházban

2018.12.06. 15:00
KÖZLEMÉNY - 2018. december 6. (csütörtök) 
Fehérvári költők verseiből is lesz összeállítás az esten.     
 
 
 
 
A Szózat költője előtt tisztelegnek a hagyományos Vörösmarty Vacsorával, melyet december 13-án rendeznek meg a színházban. Az esemény előtt összeállítást hallhatnak a résztvevők fehérvári költők verseiből, a színház művészeinek közreműködésével.  A vacsoraesten adják át a Vörösmarty Kancsót, a Vörösmarty Társaság díját is.

A hagyományos Vörösmarty Vacsora december 13-án, csütörtökön 19.00 órakor kezdődik a székesfehérvári teátrumban. Köszöntőt mond Brájer Éva, Székesfehérvár alpolgármestere és dr. Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója. Fellép Horváth Elemér és Horváth Péter, Cserta Gábor és Cserta Balázs, illetve közreműködnek a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai. A műsoros vacsoraesten adják át a társaság díját, a Vörösmarty Kancsót. A Vörösmarty Vacsorán való részvétel nem ingyenes, az érdeklődők Szigl Barbaránál jelezhetik részételi szándékukat a 06 70 324 40 40-es telefonszámon.

Ezt megelőzően 17.00 órakor a színház kávézójában összeállítást hallhatnak a résztvevők a Vörösmarty Társaság költőinek műveiből, a teátrum művészeinek előadásában.
 
 

Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.