Pályaválasztás előtt álló érdeklődőknek nyitja ki kapuit a kórház

2019.01.07. 15:54
KÖZLEMÉNY - 2019. január 7. (hétfő)
Nyílt nap lesz január 16-án délután. Galéria 
 
 
 
 
 
Nyílt napra várja a kórház az egészségügy iránt érdeklődő, pályaválasztás előtt álló fiatalokat január 16-án, szerdán délután. A résztvevők bepillantást nyerhetnek a „tiltott zónákba”, például megmutatják nekik a műtőt, a patológiai-szövettani labort és a szülőszobát, ezenkívül számtalan izgalmas eszközt is megnézhetnek.  A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.


Nyílt napra várja január 16-án, szerdán a 7-8. osztályos általános iskolásokat, valamint a 11-12. osztályos középiskolásokat a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház. Az egészségügyi pálya gyönyörű hivatás, mégis kevesen választják a diákok közül – a szervezők bíznak benne, hogy a személyes látogatás többek számára lesz pozitív megerősítés a döntéshozásban.

A diákok, szüleik és minden pályaválasztás előtt álló érdeklődő 14 és 17.30 óra között tekinthetnek be a kórház mindennapjaiba, testközelből figyelhetik meg az orvosi eszközöket, gépeket, és bekukkanthatnak a „tiltott zónákba”, hogyan folyik ott a munka: a műtőben, a patológiai-szövettani laborban, a röntgenben, a szülőszobában vagy a csecsemőosztályon. A fiatalok kiszámíthatják a BMI-jüket, megtanulhatják az újraélesztés lépéseit, megtekinthetik a vércukormérést is.

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött: előzetes bejelentkezést a 22/535-665-ös telefonszámon vagy az apolig@mail.fmkorhaz.hu e-mail címen fogadnak. A program a Romhányi Auditóriumban (II. Járóbeteg-szakrendelő földszint, Hunyadi út) kezdődik, ahol Dr. Csernavölgyi István főigazgató köszönti majd a résztvevőket. A nyílt nap plakátja és a szülői nyilatkozat letölthető a Galériából!

 

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 

 
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.