A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig

2019.01.09. 08:10
KÖZLEMÉNY - 2019. január 9. (szerda)
Hercegfalvi születésű, látássérült író könyvét mutatják be pénteken.  
 
 
 
A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig – Lak István könyvének bemutatójára várnak mindenkit a Szent István Művelődési Házban pénteken délután. A szerzővel Virágh Ildikó újságíró beszélget a hercegfalvi születésű író gyökereiről, a családról, az életutat meghatározó településről – és arról is, hogy mit jelent látássérültként élni a mindennapokat.


Pénteken a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban mutatják be Lak István A tövises tarlóktól a hangoskönyvekig című könyvét.

A hercegfalvi-mezőfalvi születésű szerző 1954-ben vesztette el látását: a könyvben, ahogy a címe sejteti, a származással összefüggő családi, falubeli szálak mellett a látássérült emberek mindennapjairól ír. A hat fejezet küzdelmes életútról mesél, miközben a község 20. századi történetéről és az ott élőkről is képet kap az olvasó. A könyvet 2010-ben kezdte el írni a szerző, a szerkesztési munkákban Herege Éva segítette.

A bemutató 16 órakor kezdődik, Lak Istvánnal Virágh Ildikó újságíró, a Kodolányi János Egyetem Rektori Kabinetének kommunikációs vezetője  beszélget. 
Szöveg: Fraller Ildikó
 
 


 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.