Január végén ismét feliratos szerda

2019.01.08. 15:15
KÖZLEMÉNY - 2019. január 8. (kedd)
 
 
 
 
Harmadszor rendez feliratos szerdát a Barátság mozi: a tematikus sorozat célja, hogy a siket és nagyothalló embereket is moziba invitálják olyan új magyar filmekre, amelyeket ezeken a napokon magyar felirattal vetítenek.


Az idei első feliratos szerdán, január 30-án két filmet vetítenek: 17.30-kor az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét, a Napszállta című magyar–francia filmdrámát tűzik műsorra. Az 1913 nyarán, Budapesten játszódó történet főhőse, Leiter Írisz hosszú évek után tér vissza az Osztrák-Magyar Monarchia sokszínű és nyüzsgő városába. A korán elárvult fiatal lány minden vágya, hogy néhai szülei legendás kalapszalonjában kapjon munkát. Az új tulajdonos, Brill Oszkár azonban elutasítja, és mindenáron igyekszik eltávolítani a városból. Az éj leple alatt egy idegen keresi fel Íriszt, és bátyja hollétét tudakolja tőle – a lány ekkor tudja meg, hogy Leiter Kálmán néven él egy testvére, akinek eddig a létezéséről sem tudott. Írisz nyomozásba kezd, s bátyja után kutatva egyre mélyebbre húzza a város labirintusa.

A nap másik filmje 20 órakor a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezőjének új vígjátéka lesz: a Rossz versek a szerelemről, a múltról, a jelenről és Budapestről szól. Reisz Gábor rendező a VAN-ból ismert jellegzetes humorral mutatja meg, milyen volt a 80-as és 90-es évek Magyarországán felnőni. A személyes hangvételű filmben a 30-as évei elején járó rendező, Merthner Tamás magánélete váratlanul darabokra hullik, amikor párizsi ösztöndíját töltő barátnője, Anna szakít vele. Tamás összetörve tér vissza Budapestre, és mivel a jelenben nem talál vigaszt, a múltjába merülve igyekszik választ kapni arra, hogy hol veszítette el önmagát abban a valóságban, ami az elmúlt harminc évben körbevette Magyarországon.

Az előadásokra a www.baratsagmozi.hu/jegyfoglalas oldalon foglalható jegy, a jegyár 1100 forint. Csoportok számára (a minimális létszám 30 fő) kedvezményes, 900 forintos jegyárat biztosítanak, csoportos jelentkezés: baratsagmozi@baratsagmozi.hu.

                                                          
                                                          - Vége -
 

További információ:

Barátság mozi
Székesfehérvár, III. Béla király tér 1. (Művészetek Háza)
Telefon: +3622/202-340
E-mail: marketing@fehervariprogram.hu
Honlap: www.baratsagmozi.hu
Facebook: www.facebook.com/baratsagmozi

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.