Szociális tűzifa lesz a közterületi karácsonyfákból

2019.01.09. 13:56
KÖZLEMÉNY - 2019. január 9. (szerda)
 
 
 
 
 
A héten több városrészben és a Városház téren is lebontották a karácsonyfákat, melyekből szociális tűzifa lesz. A fákat a Városgondnokság szakemberei először legallyazzák, a törzseket pedig a Béla úti telephelyre szállítják, ahol szociális tűzifának vágják fel a fenyőket. A levágott ágakat pedig ledarálják és mulcs lesz belőle a fehérvári parkokban.
 
A rászorulókat rendszeresen segíti – többek között – tűzifával Székesfehérvár Önkormányzata és a Városgondnokság. Immár kilencedik éve, hogy állandósult az a rendszer: a közterületen kivágott vagy kidőlt fákat a rászorulóknak adják és ezt ki is szállítja a Városgondnokság saját autóival, dolgozóinak segítségével.
 
Tavaly év végén a Humán Közszolgálati Szakbizottság döntése alapján összesen 118 szociálisan rászoruló családot segítettek a közfa kivágásokból keletkező fával. A Városgondnokság a rönköket hasábokra fűrészelte és így szállított ki azonos mennyiséget a rászorulóknak.
 
Ugyancsak erre a célra használják majd fel a Városház téri, illetve a többi közterületen az ünnepi időszakra kihelyezett fenyőket. A fákat a Városgondnokság szakemberei először legallyazzák, majd a törzseket a Béla úti telephelyre szállítják, felvágják és ezt követően szociális tűzifaként lesz felhasználható. A levágott ágakat pedig ledarálják és mulcs lesz belőlük a fehérvári parkokban.
 
 
A fa elbontásakor készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
Szöveg: Bácskai Gergely
Fotó: Simon Erika és Bácskai Gergely
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.