Február 8-ig lehet nevezni a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ra

2019.01.10. 08:23
KÖZLEMÉNY - 2019. január 10. (csütörtök) 
Előadóművészeti kategóriában, illetve képző-, ipar- és népművészeti kategóriákban várják a jelentkezőket.
 
 
 
 
 
A Szabadművelődés Háza 26. alkalommal hirdette meg a Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki-Mit-Tud?-ot. A versenyre február 8-ig jelentkezhetnek azok az öregségi és rokkantnyugdíjasok, valamint nyugdíjas klubok, akiknek, illetve amelyeknek az előadóművészet, a képző-, ipar- és népművészet bármely ágában bemutatásra érdemes műsora, alkotása van.

Az előadóművészeti kategóriában bármely zenei műfajt képviselő énekes és hangszeres produkcióval, vers- és prózamondással, színjátékkal, tánccal és általában minden színpadon előadható műsorszámmal nevezhetnek a nyugdíjasok. Az egyéni fellépők produkciója maximum 5, a csoportos műsorszám legfeljebb 8 perc lehet, a csoport létszámát 25 főben maximalizálták a szervezők. A jelentkezési határidő lejárta után a szereplőket levélben értesítik a bemutató fellépésük időpontjáról.

A képző-, ipar- és népművészeti kategóriákban a korábbi években még nem nevezett, személyenként maximum két művel lehet nevezni. Ebben a kategóriában is szükséges a jelentkezési lap kitöltése és beküldése február 8-ig. A kiállításra szánt tárgyakat  február 11-én, hétfőn és 12-én, kedden, 9 órától 15 óráig várják A Szabadművelődés Házában. A beküldött alkotások szakmai zsűri ajánlása után kerülhetnek kiállításra.

A részletes tájékoztatás és a jelentkezési lap ITT található. A rendezvénnyel kapcsolatban a szervező intézményben, Kozáriné Szabó Szilviánál kérhetnek bővebb információt az érdeklődők.


 


Szöveg: Havasi Tímea
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.