Nyílt napokat tartanak a helyi felsőoktatási intézményekben

2019.01.11. 08:59
KÖZLEMÉNY - 2019. január 11. (péntek) 
Személyes információszerzés az induló képzésekről és a duális képzési formáról 
 
 
 
 
Közeledik a felvételi jelentkezés a felsőoktatási intézményekbe: a személyes információszerzés és kapcsolatteremtés céljából nyílt napra invitálják a diákokat és családtagjaikat a székesfehérvári felsőoktatási intézmények. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara január 14-én, hétfőn, a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa január 18-án, pénteken tart részletes tájékoztatót az alap- és mesterképzésről, valamint a kapcsolódó duális képzési forma működéséről és lehetőségeiről.


Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara január 14-én, hétfőn 10-12 óra között a Geoinformatikai Intézetben (Pirosalma utca 1-3.) várja azokat a fiatalokat, akik a műszaki duális és a hagyományos képzések iránt érdeklődnek. A középiskolások és családtagjaik tájékoztatást kapnak az öt induló alapképzésről (földmérő és földrendező mérnök, gépészmérnök, mérnök informatikus, műszaki menedzser, villamosmérnök), egy mesterszakról (mechatronikai mérnök), a felsőoktatási szakképzésről (mérnök informatikus asszisztens), valamint a duális képzési formáról. A nyílt napon nemcsak az egyetem szakemberei, hanem a hallgatói önkormányzat képviselői is beszélnek majd személyes tapasztalataikról, többek között a műszaki képzésekhez rendelt ösztöndíjrendszerről vagy a városi és a kollégiumi hallgatói életről. A tervezett program az alábbi linken érhető majd el: http://www.amk.uni-obuda.hu/index.php/hu/felvetelizoknek/nyilt-napok.

Nyílt napot tartanak a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán (Budai út 43.) január 18-án, pénteken 9.30 órától, bemutatva az alap- és mesterképzéseket – köztük az egyedül Székesfehérváron duális képzési formában elérhető Sportközgazdász mesterképzést –, valamint a campuson működő duális képzést, amely a magas színvonalú oktatást komoly munkatapasztalat megszerzésének a lehetőségével gazdagítja. Az érdeklődők nemcsak a szaktájékoztató előadásokon, hanem az aulában kihelyezett standoknál is találkozhatnak a meghirdetett szakok duális partnereivel, így a munkalehetőségekről első kézből tájékozódhatnak. A nyílt napon kollégiumi körtúrára is meginvitálják a diákokat. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, minden további információ megtalálható az esemény Facebook-oldalán:
https://www.facebook.com/events/1402088956589223/
.
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.