Bridzseljen Ön is!

2019.01.11. 11:09
KÖZLEMÉNY - 2019. január 11. (péntek)
Tanfolyamot indít kezdőknek a 40 éves Fehérvári Bridzs Klub 
 
 
 
Bridzs tanfolyamot indít kezdőknek január végén a Fehérvári Bridzs Klub. A kártyajáték népszerűsítése, a klub tagságának bővítése és fiatalítása érdekében a tanfolyam mellett minden hónap első szerdáján nyílt napot rendeznek a Rozetta étteremben 18.00 órai kezdettel. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Taktika, stratégia, játék, közösség, jó hangulat, verseny – a bridzs kiváló kikapcsolódást, jó társaságot jelent. A Fehérvári Bridzs Klub lelkes tagjai szívesen osztják meg tudásukat azokkal, akik szeretnék megtanulni a kártyajátékot. Ennek érdekében bridzs tanfolyamot indítanak január végén. Jelentkezni lehet a következő e-mail címen: tothkalman78@gmail.com.

A Fehérvár Bridzs Klubnak jelenleg 43 tagja van, keddenként tartanak klubnapot a Művészetek Házában. A foglalkozások fél hatkor kezdődnek és este fél tíz körül fejeződnek be. Akik szeretnének ismerkedni a játékkal, azokat sok szeretettel várják minden hónap első szerdáján. A nyílt napok a belvárosi Rozetta étteremben 18.00 órakor kezdődnek.

Mint az a honlapjukon, a http://www.bridzsfehervar.hu/ oldalon olvasható, a bridzs (angolul bridge) egy kártyajáték, amelyet több tízmilliónyian játszanak világszerte, akiknek jó része bajnokságokon és versenyeken is részt vesz. A bridzs ugyanis egyike azon kevés kártyajátéknak, amelyet versenyszerűen lehet űzni. A mai bridzs több mint 70 éves történelemre tekinthet vissza, bár előzményei többszáz évesek. Ez a taktikára és stratégiára épülő játék – a sakkhoz hasonlóan – sok fiatal érdeklődését keltheti fel.  A gondolkodás, a gyors döntési kényszer, a lehetőségek matematikai elemzése fejleszti a játékosok képességeit, amit a mindennapi életben is hasznosítani tudnak, ugyanúgy, mint ahogy a sakkban ezt már kimutatták.
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.