Ecuador előtt a Városházán mutatja be új műsorát a Kákics együttes

2019.01.28. 14:37
KÖZLEMÉNY - 2019. február 6. (szerda)
Február 10-én, vasárnap 18.00 órakor kezdődik a páratan koncert a Díszteremben.  
 
 
 
 
 
 
Ecuadorba indul koncertkörútra február közepén a Kákics együttes. A zenekar a Hajts kocsisom szép hazámon, Nagy-Magyarországon át című összeállítással készül Dél-Amerikába. A műsort még az utazás előtt megismerheti a székesfehérvári közönség február 10-én, vasárnap este a Városházán.

Megjöttek a bonciások; Szélről legeljetek; Egy szem búza, két szem rozs; Táncolj kecske, ne állj meg!; Derék gyerek a prücsök – csak néhány azon dalok közül, melyeket beválogatott vadonatúj műsorába a Kákics együttes. A többek között csángó, rábaközi, széki, moldvai, felcsíki és mezőségi dallamokat bemutató összeállítással a dél-amerikai Ecuadorba indul koncertkörútra a Kákics együttes.

A zenekar itthon is kinyitja a vándorbatyuját és szabadjára engedi a kedves dallamokat és táncokat a székesfehérváriak örömére. A Hajts kocsisom szép hazámon, Nagy-Magyarországon át című műsort 2019. február 10-én, vasárnap 18.00 órától ismerheti meg a közönség a Városháza Dísztermében. Szeretettel várnak minden érdeklődőt, a belépés díjtalan.
Szöveg: Havasi Tímea
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.