Sportprogramokkal bővül a Petőfi Kultúrtanszék kínálata

2019.02.07. 14:07
KÖZLEMÉNY - 2019. február 7. (csütörtök)
Ingyenes bemutatóórákkal nyit február 10-én a Petőfi Sport Stúdió, a Petőfi Kultúrtanszék sportrészlege.
 
 
A sport is bekerül a Petőfi Kultúrtanszék kínálatába. A koncertek, klubprogramok és egyedülálló, ingyenes mozi mellett február 10-én elindul a Petőfi sportrészlege. A vasárnapi ingyenes nyílt napon a Spinracing és Hot Iron edzéseket lehet előzetes regisztrációt követően kipróbálni.
 
 
 
A Fehérvár szívében 2017. szeptemberében megújult klub nem csupán koncerteknek és klubeseményeknek ad otthont, egyedüliként ingyenes filmvetítéseket kínál, a városi felsőoktatási intézmények szemeszter nyitó- és záróeseményeit is gyakran itt rendezik, nem beszélve a számos előadásról és civil eseményről. 2019 februárjától tovább bővül a Petőfi Kultúrtanszéken (volt Petőfi Mozi - Arany J. u. 22.) elérhető programok kínálata – spinning és hot iron edzésekkel.
 
„A FEZEN Fesztiválon az elmúlt években elkezdtük bevezetni a napközbeni programkínálatban az egészséges életmóddal és a sporttal kapcsolatos programokat. Az életkor előrehaladtával mindenki felismerésre jut, hogy jobban teszi, ha törődik a saját egészségével, testével. Mostantól a fesztiválon megkezdett hagyományt a Petőfi falain belül év közben is folytatjuk, ez lesz a Petőfi Sport Stúdió.” – nyilatkozta Kovács Antal, a FEZEN főszervezője, aki a Kultúrtanszék életében is jelentős szerepet vállal.
 
A Petőfi Sport Stúdió keretében a rendezvényház nagytermében spinracing és hot iron órákra várják a mozogni vágyókat. Tekerni Pálfi Anita edző vezényletével lehet, aki az elmúlt két év során több mint 500 órás rutinnal a háta mögött örömmel vállalta a részleg szakmai vezetését. Anita jelenleg a város egyik szakmailag leginkább elismert edzője, akinek óráit zajos közönségsiker is övezi.
 
„Fontosnak tartom, hogy a mai rohanó világban napi egy órát magunkra fordítsunk bármilyen mozgással, ezáltal felszabadultak, energikusak legyünk és egy egészségesebb életet tudunk élni. A SpinRacing edzéseken jó zenére történő egész alakos átmozgatást ígérek, amely során mind az állóképességünk, mind pedig a teljesítőképességünk növekszik.” – mondja hitvallásáról Anita, aki korábban 12 évig versenyszerűen szertornázott.
Az edzőnő felkérésére Barti Péter is csatlakozott az induló csapathoz, aki Hot Iron órákat tart majd a Petőfiben – ez mozgásforma nem csak egyedülállóan hatékony zsírégető és izomépítő, hanem remek stresszoldó is.
 
A Petőfi Sport Stúdió február 10-én, vasárnap 15 órától ingyenes nyílt nappal várja az érdeklődőket, aznap 16 és 17 óra illetve 17 és 18 óra között a Spinracing, 18 és 19 óra között pedig a Hot Iron edzést lehet díjmentesen kipróbálni. Február 11-től heti 14 időpont közül választhatnak azok, akik kedvet kapnak a próbaórákon.
 
Lévén a Petőfi a város dedikált egyetemi klubja, így a diákok kedvezményesen vehetik igénybe az órákat!
 
A Petőfi Sport Stúdió Facebook-oldalát itt lehet követni: fb.me/PSSFehervar
A rendezvény eseménye: http://bit.ly/PSS_Fehervar_NYILTNAP
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.