A Sóstóra látogatott a Szenátus

2019.02.07. 17:09
KÖZLEMÉNY - 2019. február 7. (csütörtök)
 
 
 
 
 
 
 
A megújult MOL Aréna Sóstót nézték meg a Fehérvári Szenátus tagjai. A látogatóközpontban és a felújított stadionban dr. Cser-Palkovics András polgármester és Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta körbe a tagokat.
 
Az évente több alkalommal ülésező, a szakmájukban kimagaslóan teljesítő, elismert és tiszteletreméltó polgárokból álló Fehérvári Szenátus 2011-ben azzal a céllal alakult, hogy egyeztessen a várost érintő stratégiai kérdésekről. A testület tagjai javaslatokkal, szakmai tanácsokkal látják el a város polgármesterét és a városvezetést, így segítve Székesfehérvár fejlődését és versenyképességének megőrzését a gazdaság, a kultúra, az oktatás és a sport területén.
 
A Szenátus első 2019. évi találkozóját a megújult MOL Aréna Sóstón tartotta, ahol a tagok nagy örömmel nézték meg a 2018 őszén átadott stadiont és a felújított Sóstó Természetvédelmi Terület Látogatóközpontját. A vendégeket és dr. Cser-Palkovics András polgármestert Mészáros Attila alpolgármester kalauzolta végig a létesítményben. Az alpolgármester beszámolt a városrészi rehabilitáció részeként megvalósult Sóstó Természetvédelmi Terület és a mára MOL Aréna Sóstó névre keresztelt stadionban történt munkálatokról. Kiemelte, hogy a megye legnagyobb rendezvényközpontja átadása óta több mint negyven rendezvénynek adhatott már otthont – a Vidi hazai mérkőzésein kívül. A létesítménylátogatást követően a találkozó tapasztalatcserével és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Az eseményen készült képek letölthetők a Galériából.
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Fotó: Molnár Artúr
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.