Ingyenes próbaérettségi a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán

2019.02.08. 10:19
KÖZLEMÉNY - 2019. február 8. (péntekek) 
 
 
 
 
 
A Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi-előkészítője, a Studium Generale immár 9. alkalommal rendezi meg Országos Nyílt Próbaérettségi Napját. A középiskolások idén február 16-án, szombaton az egyetem Székesfehérvári Campusán egy vagy akár két próbaérettségi vizsgát is megírhatnak matematika, történelem, illetve közgazdaságtan tantárgyakból közép- és emelt szinten egyaránt.
 
A Studium Generale – a Corvinus Egyetem hivatalos érettségi-előkészítő műhelye – jóvoltából, a 2019-es Országos Nyílt Próbaérettségi Nap keretén belül idén a diákoknak az egyetem székesfehérvári campusán is lehetőségük nyílik kipróbálni magukat.
 
A próbaérettségi kitöltésével a középiskolások objektív képet kaphatnak arról, hogy milyen tudásszinttel rendelkeznek jelenleg és esetleges hiányosságaik kijavítására még közel három hónap áll rendelkezésükre az érettségi megírása előtt. A remek tapasztalatszerzési lehetőség alkalmával a matematika, a történelem és a közgazdaságtan közép- és emelt szintű feladatsoraiból kettőt is kitölthetnek a nebulók. A próbanapon azonban nem csak tudásukat próbálhatják ki a résztvevők: alkalmuk nyílik megismerni a feladatsorok felépítését és tesztelhetik stressztűrő képességüket is.
 
A kitöltött feladatsorokat a Studium Generale diákszervezet tagjai kijavítják, és igény szerint konzultációs nap keretében megválaszolják a felmerülő kérdéseket. Ahogy az előkészítő tanfolyam, a Próbaérettségi Nap is teljesen ingyenes minden résztvevő számára, azonban előzetes regisztrációhoz kötött!
 
 
Az esemény részletei: Országos Nyílt Próbaérettségi Nap 2019
https://www.facebook.com/events/373607490065931/

Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus, 8000. Székesfehérvár, Budai út 43.
Időpont: 2019. február 16.
Regisztráció: 2019. február 10-ig a https://www.studiumgenerale.net oldalon
 
További információ a diákszervezetről: https://www.facebook.com/studiumgenerale70/
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.