Opera bemutatóra készül az Alba Regia Vegyeskar

2019.03.07. 14:24
KÖZLEMÉNY - 2019. március 7. (csütörtök)
Purcell művét Kozáry Ferenc rendezi.  
 
 
 
 
Székesfehérvári profi művészek és amatőr előadók különleges előadásra készülnek Székesfehérváron. Henry Purcell Dido és Aeneas című operáját március 24-én, vasárnap mutatják be a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. 


330 éve írta meg Henry Purcell Dido és Aenesa című operáját, amely Karthago királynője és a trójai hős tragikus szerelmét meséli el. A mű igazi zenei csemege, mert ritkán lehet látni, és hallani színpadi feldolgozását. Az Alba Regia Vegyeskar profi művészekkel és amatőr előadókkal közösen készül az opera székesfehérvári bemutatójára.

A szervezők nagy hangsúlyt fektettek a szereplőgárda kiválasztásakor, hogy lehetőség szerint a városban tevékenykedő, vagy az innen indult művészeket hívjanak meg a produkcióra. A főszerepekben Baranyai Anett, Najbauer Lóránt és Radics Éva lép színpadra a Hermann László Kamarazenekar (karmester: id. Major István), a csembalón játszó Vasvári Tamás zongoraművész és Tokodi Gábor lantművész zenei kíséretében.  Közreműködnek Nagy Ida, Molnár Anna, Molnár Eszter, Philipp György és Csapó József énekművészek, valamint a koncert szervezője, az Alba Regia Vegyeskar énekesei. Az operát Kozáry Ferenc rendezi, és Kneifel Imre vezényli.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.