A Sóstón köszöntötték a Székesfehérvár egészségügyéért dolgozó szakembereket

2019.03.08. 20:00
KÖZLEMÉNY - 2019. március 8. (péntek) 
A város polgármestere is megköszönte a munkájukat.     Galéria
 
 
 
 
 

A Sóstó Természetvédelmi Területen, majd a MOL Aréna Sóstón szerveztek szabadidős programot ma délután azoknak az egészségügyi szakembereknek, akik Székesfehérvárért, az itt élők egészégéért és életminőségük javításáért dolgoznak. A rendezvényen részt vett és köszönetét fejezte ki a szakemberek elhivatottságáért dr. Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója.

2011 óta folyamatos munka folyik Székesfehérvár Egészségfejlesztési Tervének megvalósításáért. A tapasztalatok szerint a városlakók egyre inkább odafigyelnek az életmódjukra, a testmozgásra, a táplálkozásra, kihasználják a városi szervezésű szűrőprogramokat és a nem kötelező – de ingyenesen biztosított – gyermek-védőoltásokat. A jobb és egészségesebb életminőség eléréséhez – Székesfehérvár Önkormányzatának támogatása mellett – elengedhetetlen az egészségügyben dolgozók elkötelezettsége és összehangolt munkája. Ennek köszönhetően elindult a városban a HPV elleni védőoltások beadása, nyílt szűrőnapokat szerveznek rendszeresen a Család- és Nővédelmi Központban, évek óta működnek a városrészi és az egész várost érintő szűrőprogramok, illetve a nagyszabású, sok száz embert megmozgató sportrendezvények.

Ma délután a Sóstón köszöntötték a Székesfehérvár egészségügyéért dolgozó szakembereket. A programon részt vettek többek között a házi gyermekorvosok, a Humán Szolgáltató Intézet, a Család- és Nővédelmi Központ, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, a mentőszolgálat és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai, illetve a Multiszektorális Irányító Bizottság tagjai. A vendégek vezetett túrán vettek részt a Sóstó Természetvédelmi Terülten, majd bejárást is tartottak számukra a MOL Aréna Sóstó rendezvényközpontban.

Áldozatos munkájukért dr. Cser-Palkovics András polgármester, Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, valamint Varga Márta, a Humán Szolgáltató Intézet igazgatója fejezte ki köszönetét Székesfehérvár egész közössége nevében.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.


 

Szöveg: Havasi Tímea
Fotó: Bácskai Gergely
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Május
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
  
  
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.