A márciusi ifjak nyomában

2019.03.11. 14:35
KÖZLEMÉNY - 2019. március 11. (hétfő)
Ingyenes városnéző séta lesz szombaton
 
 
 
 
 
Ismét egy tartalmas sétára invitál mindenkit március 16-án, szombaton a Tourinform Iroda. Az érdeklődők az 1848-49-es forradalom és szabadságharc székesfehérvári eseményeinek nyomába erednek, és a különböző helyszíneken fedezik fel a városunkban történt eseményeket. A programra minden érdeklődőt szeretettel várnak!


Hogyan jutott el a város lakossága a forradalmi eszmékig? Milyen volt a város kulturális és társasági élete? Vajon milyen közegbe érkezett a pesti forradalom híre, és milyen fogadtatásra talált a fehérvári lakosság körében? Ezekre a kérdésekre is választ ad a fehérvári Tourinform Iroda másfél órás ingyenes idegenvezetése március 16-án.

A reformkori Székesfehérvár története és a ’48-as márciusi forradalom helyi eseményei kerülhetnek testközelbe a fehérvári Tourinform Iroda forradalmi sétáján. Kiss Erika idegenvezető másfél órás kalauzolásában kereshetik fel az érdeklődők a forradalmi események helyszíneit, hogy együtt emlékezzenek meg a korszak meghatározó alakjairól.

A belvárosi séta március 16-án, szombaton 14 órakor a Tourinform Irodától (Oskola utca 2–4.) indul. A program során az Oskola utca – Fekete Sas Szálló – Fő utca – Romkert – Városháza útvonalat járják be a résztvevők és ismerkednek meg a korabeli város történetével és a reformkor időszakával.

A részvétel ingyenes, regisztráció azonban szükséges: a 06-22/537-261-es telefonszámon vagy a szekesfehervar@tourinform.hu e-mail címen.

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2020 Február
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
     
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.