A tavasz ajándékai túra Pátkán

2019.04.09. 12:45
KÖZLEMÉNY - 2019. április 9. (kedd)
Vasárnap folytatódnak a Herbarius programok. 
 
 
 
Herbarius túra indul vasárnap délelőtt Pátkára. A résztvevők a tavasz ajándékaiból gyűjthetnek gyógynövényeket Lencsés Rita szakértő vezetésével, miközben élvezhetik és megismerhetik a virágzásnak indult természet csodáit. Gyűjthetjük szívpanaszokra a galagonya virágos hajtását, szedhetünk női problémákra gólyaorrfüvet, ezenkívül zsenge csalánt és zamatos turbolyát is. A programra előzetesen kell jelentkezni, a szervezők mindenkit szeretettel várnak!Április 14-én, vasárnap Pátkán folytatódnak a Herbarius programok. A tavasz ajándékai elnevezésű túrán a gyűjtés mellett a virágzásba boruló természet igazi örömet nyújt a kirándulóknak, akik a  pátkai víztározó melletti gazdag élőhellyel ismerkedhetnek meg. Lencsés Rita gyógynövényszakértő vezetésével gyűjthetjük már például a galagonya virágos hajtását, ami nagyon jó szívpanaszok esetén, illetve megelőzésre, és virágzik már a gólyaorrfű, ami pedig kifejezetten a nőknek ajánlott menstruációs vagy menopauzához kapcsolódó problémáknál. Virágzik a vérehulló fecskefű, a pásztortáska, de találhatunk majd zsenge csalánt, szedhetünk kakukkfűlevelet, tyúkhúrt vagy zamatos turbolyát is. A gyűjtéshez ajánlott vágószerszámot és papírzacskót vinni.

A találkozó a pátkai elágazásnál lévő benzinkútnál lesz 9 órakor, a túra várhatóan 13 óráig tart. A megközelítés egyénileg történik, a szervezők a székesfehérvári buszpályaudvarról 8.30 órakor induló járatot javasolják. A tervezhetőség érdekében előzetes bejelentkezés szükséges: a krizsanypannus@gmail.com, 70/338-6173 vagy a lencsesrita82@gmail.com, 30/296-6480 elérhetőségeken. Esős időjárás esetén a megadott telefonszámokon lehet érdeklődni. További információk olvashatók a https://www.facebook.com/events/851476671872697/ oldalon.

A Herbarius programra mindenkit szeretettel várnak!

                                         

Szöveg: Fraller Ildikó
 

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.