Szombaton rendezik a tavaszköszöntő és nyuszi túrát a Velencei-hegységben

2019.04.10. 08:58
KÖZLEMÉNY - 2019. április 10. (szerda) 
A térség legszebb pontjaira kalauzolják a kirándulókat három távon.
 
 
 
 
 
Ha tavasz, akkor irány a Velencei-hegység! A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület ismét a térség legszebb pontjaira kalauzolja a kirándulókat a hagyományos  tavaszköszöntő és nyuszi túrán április 13-án, szombaton. A résztvevők három távot teljesíthetnek, a rajt és a cél a Sukorói Általános Iskola és Óvoda lesz.

A tavaszköszöntő és nyuszi túra az egyesület egyik legnépszerűbb programja, minden évben túrázók, családok százai vesznek részt, hogy megismerjék a térség nevezetes értékeit és élvezzék a frissen életre kelt természetet.

A kisgyermekeknek, a családoknak a 6 kilométeres nyuszi túrát ajánlják könnyen bejárható terepen, teljesítési szintidő nincs, a nevezési díj 800 forint, családok esetében 500 forint fejenként, a gyerekeket húsvéti meglepetéssel várják. A 14 kilométeres táv olyan nevezetes pontokra kalauzol, mint a Gyapjaszsák, a Bence-hegyi kilátó, a Likas-kő, az Angelika-forrás, míg a 26 kilométeres táv elvisz a vadregényes Bodza-völgybe, az ingókövekhez és a Barlang-kúthoz. A rajtnál minden résztvevő térképet és útleírást kap. A választott távot sikeresen teljesítőket ízletes teával, lekváros és zsíros kenyérrel, illetve emléklappal és kitűzővel  várják a célállomáson. A rajt és a cél ezúttal a Sukorói Általános Iskola és Óvoda lesz, mindhárom távnál 8.00 órától lehet indulni.

A Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület ezúttal is nagy szeretettel várja a természetbarátokat! Részletes program és térkép az egyesület honlapján található.


Szöveg
: Havasi Tímea
 

 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.