Vasárnap rendezik a XXXI. Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzét és Ékszervásárt a VOK-ban

2019.04.11. 15:41
KÖZLEMÉNY - 2019. április 11. (csütörtök)  
Az év ásványa, a galenit lesz a középpontban.
 
 
 
 
 
Természetes kövek és ásványok, ékszerek és dísztárgyak sokaságával várják az érdeklődőket az Alba Regia Nemzetközi Ásványbörzén és Ékszervásáron. A programot április 14-én, vasárnap 9 órától rendezik a Videoton Oktatási Központban, gyerekeknek ingyenes belépéssel.

Ez lesz a 31. ásványbörze és ékszervásár, melyen a 2019-es év ásványának választott galenit lesz a középpontban. Számos program az igen mutatós ércásvány köré csoportosul, szerveznek többek között fotó- és ásványkiállítást, illetve előadást. Drágakövek, ékszerek, csiszolatok, ásványok ás kövületek széles választékával készülnek a szervezők mintegy 80 kiállító közreműködésével. A természetes és nem feldolgozott ásványok Erdélyből, Afrikából, Amerikából, Kínából és Indiából származnak. 10.00 órától mantra koncert, míg 16.00 órától ingyenes meditáció várja a látogatókat.

Hagyományosan külön programokat rendeznek a gyerekek szórakoztatására. Várható aranymosás, jégszobrászat, arcfestés, csillámtetoválás, illetve fotózkodás egy szelíd, nagy testű arapapagájjal, helyszíni képnyomtatással egybekötve. Ugyancsak lesz puzzle kirakós játék ásványokkal és kristályokkal, valamint Mazsola muzsika interaktív zenés műsor.

A börze vasárnap 9 és 17 óra között tart nyitva, gyereknek ingyenes lesz a belépés. A részletes műsor ITT található.

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Július
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
22
23
24
29
30
    
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.