Gyomirtást végeznek a Székesfehérvárt érintő vasútvonalakon

2019.05.10. 12:53
KÖZLEMÉNY - 2019. május 10. (péntek) 
 
 
 
 
 
A MÁV Zrt. tájékoztatása szerint gyomirtási munkát végeznek, amely a székesfehérvári vasútvonalat több napon érinti. Május 13-án, hétfőn a munkát a Mezőfalva-Paks, illetve Paks-Pusztaszabolcs viszonylatban végzik, míg május 23-án, csütörtökön a Kelenföld-Pusztaszabolcs nyomvonalon dolgoznak.
 
 
Május hónapban a MÁV Zrt. Pécsi Területi Igazgatósága a vonalhálózatának vegyszeres gyomirtását végzi, amely május 13-án, hétfőn és május 23-án csütörtökön érinti Székesfehérvárt is.
 
 
Tájékoztatásuk szerint elvégzik majd az állomások, megállóhelyek, rálátási háromszögek és vonalszakaszok területeinek permetezését, amennyiben azonban a napközbeni esős, szeles időjárás nem engedi, a munkákat éjszaka vagy 1-4 nap eltéréssel hajtják csak végre.
 
 
A gyomirtásra használt vegyszerek munkaegészségügyi várakozási ideje 0 nap, ezért a vegyszer száradása után a permetezett területeken már közlekedhet szerelvény, azonban a kezelt területeken legeltetni, illetve onnan származó takarmánnyal 14 napon belül etetni tilos!
 
 
Székesfehérvárt május 13-án, hétfőn a Mezőfalva-Paks vonalon, valamint a Paks-Pusztaszabolcs irányban érinti a gyomirtás, míg május 23-án, csütörtökön a Kelenföld-Pusztaszabolcs vonalat karbantartják.
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.