Fehérváriak szívből jövő adománya a csíki versünnep rendezőjének, a Márton Ferenc Általános Iskolának

2019.05.11. 10:14
KÖZLEMÉNY - 2019. május 11. (szombat)
 
 
 
 
 
 
A Varga Sándor által megálmodott székesfehérvári Versünnep, majd a székelyföldi Csíkcsomortáni Verstábor után, a magyar nyelv megőrzésének fontos eseménye a Csíki Versünnep.

A Székesfehérvárt képviselők az elmúlt években megtapasztalták, hogy a rendező csíkpálfalvai Márton Ferenc Általános Iskolának milyen nagy szüksége van olyan eszközökre, amely segíti, megerősíti munkájukat, magyar identitásukat. Mihályi Magdolna, Varga Sándor özvegye, a csíkcsomortáni verstábor házigazdája, - aki minden eszközzel segíti az iskolát - ösztönözte a székesfehérvári közösséget, és gyűjtésbe kezdtek Székesfehérváron.

A gyűjtés eredményeként a Vörösmarty Mihály Könyvtár Budai Úti Tagkönyvtára, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár, az Alba Innovár, a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, Sohonyai Edit írónő, és magánszemélyek, könyvekkel, kosárlabdákkal és egy laptoppal segítették az iskolát, amelyek Deák Lajosné, a határon túli feladatokért felelős tanácsnok segítségével érkezett meg Székelyföldre. Az adományokat Csíkpálfalván, a VII. Csíki Versünnepen vehette át az iskola igazgatója, Fehér Ilona.

Az átadáson készült fotók letölthetőek a Galériából.

fotó: Simon Erika

szöveg: Vakler Lajos

 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.