Körtevirágok

2019.05.13. 14:23
KÖZLEMÉNY - 2019. május 13. (hétfő) 
 
 
 

Körtevirágok címmel új előadást mutat be a Prospero Színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében. A színre vitt mű egy kísérlet arra, hogy össze lehet-e egyeztetni az egyik legklasszikusabb japán versforma, a haiku tisztaságát és személytelenségét a színpad és színészi jelenlét személyességével. Az ingyenes előadást a nézők május 13-án és 15-én, hétfőn és szerdán 19 órától A Szabadművelődés Házában láthatják.
 
A Prospero Színkör 2000 óta működik Székesfehérváron, A Szabadművelődés Házában. Az alapítás óta eltelt 19 évben munkájukat a különböző színházi fesztiválokon elnyert számos díj fémjelzi.
 
A színkör a XX. Kortárs Művészeti Fesztiválon új darabbal jelentkezik: Körtevirágok című előadásuk egyben egy kísérlet is arra, hogy összeegyeztethető-e az egyik legklasszikusabb japán versforma – a haiku – tisztasága, személytelensége, a színpad és színészi jelenlét személyességével. Ideális esetben a költő vagy a színész semmivé válik: a haiku végül az olvasóban, a nézőben születik meg.
 
A Prospero előadása választ keres arra is, hogy a felgyorsult világban, a folyamatos külső és belső zajban, a bennünket elöntő információáradatban úrrá lehet-e az ember a türelmetlenségén, le tud-e fékezni és csendesedni, hogy átadja magát a színpadon látott képeknek, hangoknak, szavaknak és zenének, hogy tanuljon valami újat a külvilágról, a természetről vagy akár saját magáról.
 
A Micskó Zoltán rendezte kortárs művészeti előadást a társulat május 13-án és 15-én, hétfőn és szerdán 19 órai kezdettel viszi színpadra A Szabadművelődés Háza színháztermében. Az előadásokra a belépés ingyenes.
 
 
 
 
 
 
 
 
Szöveg: Torma Kinga Regina
 
 
 
 
 
Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Augusztus
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
   
25
28
30
31
 
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.