Romantikus vártúra indul a Belvárosból a Bory-várba

2019.06.07. 10:39
KÖZLEMÉNY - 2019. június 7. (péntek) 
Szombaton és vasárnap is lesz ilyen program.       
 
 
 
 
 
Egy különleges kisvonatos túra során ismerhetjük meg Székesfehérvár egyik leglátogatottabb nevezetességét, a Bory-várat. Az idegenvezetéssel egybekötött kirándulás szombaton és vasárnap az Országalmától indul, regisztrálni a Tourinform Irodában lehet.

A Bory-vár a romantika XX. századi fellegvára. A lenyűgöző alkotást az építész-szobrász Bory Jenő maga tervezte és két kezével építette fel közel 40 esztendőn keresztül. A pünkösdi hosszú hétvége különleges kisvonatos kirándulást kínál az építmény és a város megismerésére.

A kisvonat az Országalmától indul június 8-án, szombaton és 9-én, vasárnap 10.00 órakor, a Bory-várhoz vezető úton az idegenvezető a város történelméről, történetéről is beszámol a kirándulóknak. A részvételi díj tartalmazza a kisvonat és az idegenvezetés díját, valamint a belépőt a várba.

A szervezők előzetes regisztrációt kérnek a kisvonat befogadóképessége miatt. Jelentkezni lehet személyesen az Oskola u. 2-4. szám alatti Tourinform Irodában, a 22/537-261-es telefonszámon, vagy a szekesfehervar@tourinform.hu e-mail címen. A program minimum 10 fő részvételével indul.
 

 


Szöveg:
Havasi Tímea
 

 

 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.