Pünkösdi mesevilág és magyaros hagyományőrzés szombaton a Maroshegyen

2019.06.07. 11:02
KÖZLEMÉNY - 2019. június 7. (péntek) 
Mindkét program 10.00 órakor kezdődik.
 
 
 
 
 
Két közösségi, családi programra várja az érdeklődőket július 8-án, szombaton a Gárdonyi Géza Művelődési Ház. Az intézményben található székesfehérvári NépmesePonton mesejátékkal, királyválasztással egybekötött programot szerveznek, a Zöld tanyán pedig Csaba-napi hagyományőrző találkozót szervez az művelődési ház.

A NépmesePonton szombaton 10 és 12 óra között zajlik a családi program Két szál pünkösdrózsa címmel. Lesz élőszavas mesejáték, ajándékkészítés, tánc és pünkösdi királyválasztás. A program ingyenes, de előzetes bejelentkezést kérnek a 22/202-025-ös telefonszámon.

A Csaba-napi hagyományőrző találkozót a Zöld tanyán rendezik meg. 10 órakor közös séta indul a Sóstó Természetvédelmi Terület megtekintésére, majd kora délutántól lesz íjászat, vívás, kerámiázás, öko-délután a Gaja Környezetvédő Egyesülettel és solymászbemutató. A felállított jurtában egész nap ismerkedhetünk őseink életével.

 


Szöveg: Havasi Tímea
 

Oldal nyomtatása

Eseménynaptár

«
2019 Szeptember
»
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
      
1
27
30
      
  • Nincs esemény!
Írja be
a kódot:

Boross Mihály (1815 - 1899) A sajtóterem névadója

Boross Mihály (1815-1899)
Boross Mihály a forradalom és szabadságharc időszakának jelentős megyei politikusa volt. 1815. január 9-én született Ószőnyben. Nagyszülei felvidékiek voltak. Pozsony megyéből származtak a Komárom megyei Ószőnybe, s itt változtatták meg vezetéknevüket, Borostyánról Borossra. A gimnázium elvégzését követően Cegléden, Nagykőrösön, Pápán tanult, majd több éven keresztül joggyakornokként dolgozott. 1842-ben tette le az ügyvédi vizsgát. Ezt követően rövidebb ideig Tatán gyakorolta az ügyvédi praxist.